Evolució de l'esgrima al llarg de la història (català)

Versióen català (si quereis leerlo en castellano clicar)

Us deixo un diagrama sobre l'evolució de la tècnica de l'esgrima que crec que és força il·lustratiu, i penso que és interessant per a tot aquell que li interessi tant l'esgrima com la seva història. L'esquema il·lustra com les diverses tècniques d'esgrima han evolucionat fins a l'actualitat. La meva contribució ha sigut tornar-lo a fer per millorar-ne la seva visió, ja que l'original era poc clar i confús.

També m'he permès el luxe de posar en color blau les tècniques d'origen occidental, vermell les orientals, i en groc les del pròxim orient. He deixat en blanc i negre les tècniques més modernes i antigues ja que en el mateix esquema no les posiciona específicament ni a un costat ni a un altre encara que algunes com la greco romana es podrien posar perfectament amb blau juntament amb la resta d'occidentals, però he preferit respectar la distribució de tècniques tal i com ho ha fet l'autor.

És curiós el cas de les d'Àsia menor, que lentament en la seva evolució van dirigint-se des de la branca oriental on neixen fins a culminar a branca occidental. I no és casualitat que la tècnica esgrimística per excel·lència en aquest fet és el sabre, on es remunten els seus orígens a l'orient i acaba com a una de les armes tradicionals de l'esgrima europea.

Font: Renaissance Swordsmanship; Clements, John;