Aldo Montano


En Castellano clicar

Aldo Montano, nascut a Livorno 1978, és integrant de la selecció italiana de sabre, i membre del club Fides Livorno fundat pel llegendari Beppe Nadi, un club d'esgrima vinculat al grup esportiu Fiamme Azzura, una entitat esportiva del cos de policia (molt habitual en els clubs d'esgrima italians). També és molt conegut a Itàlia per protagonitzar diversos espots publicitaris.

La família Montano pertany a un llinatge italiana de practicants d'esgrima que han arribat a campions internacionals i medallistes olímpics. Ell és la tercera generació de la seva família a aconseguir una medalla als Jocs. Ja el seu avi Aldo, va aconseguir la medalla de plata en els jocs de Berlín del 36. El seu pare Mario Aldo, or als Jocs de Munic del 72, i la de plata als Jocs del 76 i una altra als del 80. Els seus seus oncles eren al mateix equip que el seu pare al 76. També un altre oncle seu, Carlo, plata a l'equip de floret el 76. El seu entrenador personal actual és a Andrea Terenzio i el de selecció Giavanni Sirovich. Però van ser importantíssims per a la seva carrera tant el francès Christian Bauer amb el qual va guanyar els jocs olímpics quan en Bauer treballava amb Itàlia. I el seu entrenador de club Viktor Sidyak a finals dels 90. Sidyak va ser campió olímpic 4 vegades i antic oponent del seu pare.

L'Aldo Montano és un dels millors tiradors italians i del món. Amb una gran col·lecció de medalles i molt conegut en el panorama esgrimístic internacional com al seu país en l'àmbit esportiu general. La seva esgrima es caracteritza per ser atlètica com dotada d'una gran tècnica, buscant moltes vegades l'espectacularitat en els seus tocats. Mostra una manera de combatre carismàtica reflectint clarament la seva carácter.

Resultats més notoris de l'Aldo Montano:
  • Or als JJOO d'Atenes 2004 
  • Bronze per equips en els Jocs de Pequín 2008 i una altra als de Londres 2012.
  • 15 medalles d'Or en campionats del món i internacionals.
  • Cinc de plata.
  • Catorze de bronze. 
  • El seu millor posicionament en rànquing internacional va ser el 2ª posició en la temporada 2002/2003 i 2011/2012.


    Aldo Montano 'Compilation'


    Szilagyi (Hun) Vs Montano (Ita)


    Yakimenko (Rus) vs Montano (Ita)


    Resehtnikov (Rus) vs Montano (Ita)


    Montano (Ita) vs Occhiuzzi (Ita)


    Kim (Kor) vs Montano (Ita)


    Gu (Kor) Vs Montano (Ita)


    Dolniceanu (Rou) vs Montano (Ita)