Les 3 pitjors escenes d'esgrima

 
(en castellano)


Moltes vegades parlo de les millors escenes d'esgrima del cinema, però mai ens parem a parlar i gaudir visionant les que podríem considerar les top de l'horror escènic d'esgrima. Almenys de les que he vist i a mi hem semblen aberracions coreogràfiques. Divertidíssimes això si.

Moltes son pel·lícules d'acció de ninges, amb escenes tant amb espases com de cos a cos, però jo hem centraré a la part d'esgrima. He hagut de deixar fora de la llista a la famosa i summament horrible “Ninja Masters of Death” perquè la seva millor (o pitjor segons com es miri) escena no hi apareix esgrima si no que son bombes de fum i altres “tècniques ninja”, o també ha quedat fora “Out of Reach” de l'Steven Seagal que també té una última coreografia bastant dolenta. Però les 3 que han quedat al podi son autèntiques abominacions cinematogràfiques.


3 Ninja: Silent Assassin

Si. Una peli de ninges occidentals barallant-se en un parc i vestits de manera molt ridícula, repeteixo, molt ridícula. Però el súmmum de la hilaritat és que porten la paraula escrita “NINJA” a la cinta del front, com a les disfresses de carnaval per a nens petits. Una autèntica monstruositat.



2 Samurai Cop

Si a l'anterior teniem uns especialistes fent coreografies i vestits de manera ridícula, a Samurai Cop veurem directament que no hi ha especialistes fent les pròpies escenes ridícules. Especialment graciosa és la expressivitat i les cares del protagonista com també la seva autèntica melena negra. No us ho podeu perdre.



1 Son savasçi (1982)

És possible que existeixi una pel·lícula que pugui fer-nos creure que les coreografies de “Ninja Silent Assassin” o “Samurai Cop” semblin bones al seu costat? Doncs aquesta pel·lícula existeix, es diu “Son savasçi” (Last Fighter) 1982, protagonitzada per la super estrella del cinema turc Cüneyt Arkin, un home que tant et podia fer un drama clàssic com una de baralles de kung-fu. Que no acceptava dobles perquè totes les seves escenes d'acció les rodava ell, i podia fer 5 o 6 films en un mateix any. Bàsicament el Chuck Norris turc.