Campionat del Món Catània

cliqueu per anar a la pàgina de la competició
(Para versión en castellano / español clicar)

Recentment ha tingut lloc el campionat del món d'esgrima a la ciutat italiana de Catània.

Els resultats en general han tingut a Itàlia com a protagonista que s'ha endut uns resultats excel·lents degut a que l'Aldo Montano i en Luigi Tarantino han fet tant l'or com un bronze amb sabre masculí individual. I Rússia que ha guanyat individual femení, i per equips en totes dues modalitats.


Montano i la seva manera peculiar de celebrar les victòries




Aquí teniu els resultats dels 10 primers de sabre masculí. La final entre l'Aldo Montano i en Nicholas Limbach ha començat de manera una mica desinflada sense l'espectacularitat que ens té normalment acostumats l'italià, amb moltes pauses durant l'assalt, especialment d'en Montano que no ha començat gaire bé el combat. Potser a destacar durant aquesta primera part un tocat en línia de l'italià que ja el va fer famós a Atenes 2004. Més endavant en Montano comença a remuntar, a destacar diversos atacs que l'alemany ha intentat parar reiteradament sense èxit, aquesta insistència ha ha sigut possiblement l'error més gran d'en Limbach durant l'assalt. I Així acaba la primera meitat de l'assalt amb un parcial de 4 a 8 a favor d'en Montano.

Gairebé tot l'encontre s'ha concentrat especialment al centre de la pista i a les línies d'inici d'ambdós tiradors. Cap el final, després de la remuntada d'en Montano, en Limbach ha intentat recuperar l'assalt amb cert èxit però no ha sigut suficient, havent-se de conformar amb una altra medalla de plata, ja que l'alemany és famós per arribar més que ningú a les finals però quedar-se a a un pas de fer l'or i amb un resultat final de 13 a 15.

A destacar: un tocat brutal d'en Limbach que gairebé desmunta l'italià al minut 9:26, fins hi tot es veu com es lamenta del "mastegot germànic", i el més espectacular assalt del combat per a mi, al moment 13:28, amb un sorprenent resultat de "simultani"?


Unes coreografies de dansa emulant l'esgrima com a obertura del torneig
1. MONTANO Aldo ITA
2. LIMBACH Nicolas GER
3. GU Bon Gil KOR
3. TARANTINO Luigi ITA
5. WON Woo Young KOR
6. SZILAGYI Aron HUN
7. LAPKES Dmitri BLR
8. RESHETNIKOV Veniamin RUS
9. YAKIMENKO Alexey RUS
10. KOVALEV Nikolay RUS



En femení, la nord americana Ariel Zagunis ha perdut el tron de campiona del món davant de la russa Sophia Velikaia. El combat no ha sigut especialment atractiu de veure, i és que Zagunis és famosa no només per ser una gran medallista internacional en sabre femení, si no també per tenir un dels estils menys "clàssics" de tot el circuit internacional, i aquí utilitzo el terme "poc clàssic" per no utilitzar un altre terme de més dur, però si de cas mireu el vídeo i jutgeu vosaltres mateixos l'atractiu de l'estil d'esgrima de l'americana (si és que li trobeu) tot i així per el que sembla eficaç fins ara. Per al seu cantó, Velikaia remunta de manera espectacular tot l'assalt, al principi deixant-se influir per l'estil farragós de Zagunis, però més endavant deshinibint-se i començant a fer una esgrima molt més dinàmica i com ha de ser per una campiona del món, amb un ajustadíssim resultat de 14 a 15 a favor de l'europea. En la resta de la temporada comprovarem si realment el destronament de Zagunis és cert o només temporal.

Zagunis vs Velikaia en un moment del combat
1. VELIKAIA Sophia RUS
2. ZAGUNIS Mariel USA
3. GAVRILOVA Julia RUS
3. KHARLAN Olga UKR
5. DIATCHENKO Ekaterina RUS
6. ZHU Min CHN
7. VECCHI Irene ITA
8. MIKINA Sabina AZE
9. BESBES Azza TUN
10. MARZOCCA Gioia ITA



Per equips femenins, els següents resultats, amb la possible sorpresa del resultat d'Azerbaidjan. I amb la final guanyada per Rússia contra Ucraïna 45 a 43:


1. RUSSIE
2. UKRAINE
Fency, la mascota de la competició
3. U.S.A.
4. AZERBAIDJAN
5. POLOGNE
6. HONGRIE
7. ITALIE
8. CHINE
9. FRANCE
10. COREE
11. GRANDE-BRETAGNE
12. ESPAGNE
13. ALLEMAGNE
14. HONG KONG
15. VENEZUELA
16. TUNISIE
17. JAPON
18. KAZAKHSTAN
19. MEXIQUE
20. ARGENTINE
21. ISLANDE
22. AUSTRALIE
23. BRESIL
24. CANADA

Masculí per equips, altra vegada Rússia ha guanyat, a Bielorússia aquest cop, de manera contundent 29 a 45. Deixant el rànking així:

1. RUSSIE
2. BELARUS
3. ITALIE
4. ALLEMAGNE
5. ROUMANIE
6. HONGRIE
7. UKRAINE
8. U.S.A.
9. COREE
10. FRANCE
11. ESPAGNE
12. CHINE
13. CANADA
14. IRAN
15. VENEZUELA
16. HONG KONG
17. JAPON
18. KAZAKHSTAN
19. EGYPTE
20. BRESIL
21. ARGENTINE
22. GEORGIE GEO T
23. AUSTRALIE
24. REP. DEMOCRATIQUE DU CONGO
25. COLOMBIE
26. IRAK
27. COTE D'IVOIR


Final masculina individual


Final femenina individual


Final masculina equips



Final femenina equips