Gerevich-Kovacs-Karpati Grand Prix a Budapest

Nicholas Limbach
Català
(para Castellano clicar)

Recentment ha tingut lloc una important competició internacional de sabre a Budapest, el torneig Gerevich-Kovacs-Karpati (nom de tres llegendes mundials de l'esgrima) els resultats han sigut els següents: Or per l'etern Nicholas Limbach d'Alemanya, Plata per l'Hongarès Aron Szilagyi, i els dos bronzes han sigut per el coreà Woo Young Won i l'altre per el rus Alexey Yakimenko.

La Final: Aron Szilagyi (Hongria) vs Nicholas Limbach (Alemanya)

Aquesta final ha començat força bé per el jove hongarès. Durant la primera part de l'assalt ha controlat l'alemany amb certa comoditat. Podem veure per exemple la rapidíssima fletxa de sabre que realitza al minut 5:06 que li atorga el 8è punt per acabar la primera part de l'assalt guanyant 8 a 5. Es poden observar al llarg del combat com ataca amb preparacions acompanyades de batiments per anul·lar la possibilitat de contraatac d'en Limbach i que li ha funcionat força bé mentre l'ha pogut arrossegar fora del centre de pista.

Però és a partir de la segona part, on se li ha girat la truita, i com en Limbach s'ha recuperat des d'un força desagradable 10 a 6 en contra. Especilament crític ha semblat el punt 10 d'en Limbach ja que sembla que possiblement és allà on en Szilagyi ha perdut el control definitivament de l'assalt, i així ja fins al 15 a 11 que li ha donat la victòria. En el combat podem veure com l'alemany ha insistit en quedar-se a controlar el mig de la pista, en les ocasions que ha sortit d'allà i han combatut als extrems normalment ha sigut punt d'en Szilagyi que és on l'hongarès ha explotat la seva gran velocitat.

També s'ha pogut veure moltes parades per part d'en Szilagiy de diferent tipus, de bàsiques, com també de primera i segona, i fins hi tot en tres ocasions ha parat amb 6ª en moments de distància molt curta en que en una ocasió ha fet punt i que curiosament ha sigut l'últim que ha pogut fer a l'alemany. Els moments més bonics per al meu gust han sigut els assalts llargs més físics en els minuts 0:47, 4:43, i 7:31.

Final Aron Zsilagy (Hun) vs Nicholas Limbach (Ger)

Semifinal: Limbach GER v Won KOR

Semifinal: Szilagyi HUN v Yakimenko RUS