Campionats del Món Moscou 2015


Versión castellano clicar

Aquest juliol s'ha celebrat com cada any els campionats del món d'esgrima en totes les armes i modalitats i aquest 2015 han tingut lloc a Moscou, en diversos dies consecutius del 13 al 19.


Resultats Campionat del món sabre 2015 Moscou:

Masculí  individual:
1 RUS YAKIMENKO Alexey
2 USA Homer Daryl
3 GER HARTUNG Max
3 ROU DOLNICEANU Tiberiu

Vídeo final masculina individual

La novetat d'aquesta final ha sigut la presencia del nord-americà Daryl Homer, enfrontant-se contra el rus Alexey Yakimenko.
El combat en si ha sigut molt desigual, guanyant el rus amb un diferenciat 15 a 5. Es veu com el nord-americà intenta de moltes maneres capgirar la dinàmica de l'assalt, incloent moltes fletxes però son en va contra un Yakimenko fortíssim en aquesta competició. És una imatge que parla per si sola el moment durant la pausa quan l'entrenador del nord-americà està donant instruccions i posa paternalment la mà a l'esquena del seu alumne abans per continuar l'assalt.

Com a detall curiós, és el mateix Daryl Homer el que va eliminat l'Alexey Yakimenko als JJOO del 2012, després l'esgrima d'en Yakimenko perd força i es precisament aquest any que recuperant altra vegada les primeres posicions del món es troba a la final del Campionat del Món el mateix adversari que el va eliminar als JJOO: justícia poètica competitiva.



Femení  individual:
1 RUS VELIKAYA Sofya
2 FRA BERDER Cecilia
3 HUN MARTON Anna
3 CHN SHEN Chen

Vídeo final femenina individual
En el femení podem veure una altra novetat, la francesa Cecilia Berder disputant la final amb la russa Sofya Velikaya amb un combat més igualat que el masculí. Al principi la Velikaya domina l'assalt. Però és durant la primera part la francesa realitza un punt dels més espectaculars, on la russa defensa
2 vegades seguides, realitza una resposta atacant al llarg de la pista amb un gran treball de peus per al
final rebre un temps in extremis de la francesa. Aquest punt reforça psicològicament a la Cecilia Berder permetent-li fer 3 seguits més, un d'ells força vistós realitzant un parada al centre de pista ajupint-se; i així igualant més el marcador, acabant el parcial a favor de la russa de manera ajustada 8 a 7. A la segona part es segueixen repartint els punts però es nota certa seguretat i experiència en la Sofya Velikaya com també una superioritat física característica que es pot veure en atacs molt llargs de pista sencera. A la llarga la russa torna a marcar diferència emportant-se la victòria però no fàcilment.



Resultats campionat del món per equips femenins:
RUSSIA
UKRAINE
U.S.A.

Vídeo final femenina per equips


Resultats campionat del món per equips masculins:
ITALY
RUSSIA
GERMANY

Vídeo final masculina per equips