Ens deixa un mite: Mor Bob Anderson, el doble de Darth Vader



Del diari ARA

(notícia en castellano)

L'actor britànic va morir el dia 1 de gener en un hospital anglès. Va protagonitzar els inoblidables duels amb espases làser de 'L'imperi contraactaca' i 'El retorn del Jedi'.
Bon Anderson en un duels que va protagonitzar 

Bob Anderson, l'actor que va protagonitzar els inoblidables duels amb espases làser de Darth Vader, el cap de les forces imperials de La guerra de las galàxies, va morir el dia 1 de gener en un hospital anglès als 89 anys, segons va informar L'Acadèmia Britànica d'Esgrima, disciplina en què va ser esportista olímpic.
A més de dotar un dels malvats més cèlebres de la història del cinema amb una gran habilitat en el maneig d'espases, –David Prowse era l'actor que va encarnar el pare Luke Skywalker i James Earl Jones li va posar la veu–,  Anderson va treballar com a mestre d'espases durant cinquanta anys. Va entrenar actors com Errol Flynn i Antonio Banderas, va ser director de lluites i va fer d'extra en escenes de duels en pel·lícules com Els canons de Navarone, Des de Rússia amb amor, Els immortals, La princesa promesa, La màscara del Zorro, la trilogia d'El senyor dels anells i Alatriste.

Veure notícia a l'ARA.




Des d'aquí només vull afegir que es una gran pèrdua per el món de l'esgrima, ens quedem sense aquest home que ha fet molt per l'esgrima, tant esportiva (esgrimista de sabre però també de floret i espasa), com per l'esgrima del escènica.

PD: Ha mort literalment amb una espasa en mà! Aquest 2012, s'estrenarà "el Hobbit" de J.R.R.Tolkien, la coreografia és d'ell amb 89 anys.