Campionats d'Europa 2012 a Legnano

(para castellano clicar)

Recentment han tingut lloc els Campionats d'Europa d'Esgrima a Legnano (Itàlia), competició que ha sigut condicionada per el fet de que hi haurà dintre de poc els JJOO de Londres 2012.

La competició ha sigut filmada íntegrament en totes les armes i modalitats cosa que és d'agrair i que em pogut veure com es preparen els tiradors abans de sortir a la pista. Cada vídeo dura d'entre 2 a 4 hores aproximadament tot i que us he posat el minut on tenen lloc els assalts que ens interessen.


Dia 1: Sabre masculí, individual.


Semifinal    Alexandr Buikevich (Bielorússia) vs Yakimenko (Rus) 
Victòria per Yakimenko (Rus)

Semifinal   Apithy (Fra) vs Yagodka (Ukra)
Victòria per Apithy (Fra)

Final, masculina, individual  Apithy (Fra) vs Yamkimenko (Rus)
Victòria per Yakimenko (Rus) 15 a 12.

Comentari: Mai una derrota havia sigut tant digna! Es podria dir que la final ha sigut realment un decàleg d'accions d'esgrima gràcies al francès Bolade Apithy. I és que aquest home fa de tot en un mateix assalt, parades circulars, línies, parades de segona, accions de ferro al centre de pista, en resum: de tot. I el millor de tot és que li surten bé, i no contra un qualsevol, si no contra Alexey Yakimenko, l'actual favorit per guanyar les Olimpíades i alumne del famós (francès també) Christian Bauer que treballa actualment amb la selecció russa, però aquest fet, no ha impedit a Apithy mostrar com n'arriba a saber d'esgrima.

Bolade Apithy (Fra)
L'assalt de la final entre Bolade Apithy i Alexey Yakimenko ha sigut força espectacular en termes tècnics, ja que el francès ens ha mostrat com ja he dit un gran ventall d'accions durant el combat. Com per exemple la parada de segona al minut 2:21:53 i que no serà la última, o més tard una parada circular de tercera al mig de la pista. Per la seva banda, el rus a sigut molt més pragmàtic però tot i així no ha impedit realitzar una esgrima vistosa com per exemple aquesta fletxa sorpresa o el fantàstic contraatac a peu quiet que ha fet al minut 2:23:31. Tot i així el francès ha sigut molt més ampli en aquest sentit.

La primera part ha acabat amb molt avantatge per el rus, però a la segona part això s'iguala gràcies amb l'esforç tècnic del francès i l'esgrima de gran explosivitat que el caracteritza. Apithy ha col·locant dos contraatacs amb fletxa i després tancant l'atac d'en Yakimenko dues vegades seguides la mateixa acció exactament igual 2:26:53 i aquí ho torna a fer 2:27:11 i una línia que se li ha confirmat al 2:29:50. Tot i així, no ha pogut amb el rus però vegada més he de dir que ha perdut però mostrant un gran repertori tècnic. L'assalt s'ha concentrat al centre però de manera difusa, les accions no han sigut al mig exacte tota l'estona si no que s'ha desplaçat el combat moltes vegades fins la meitat de terreny de l'altre en moltes ocasions, però no ha sigut un combat de recorregut de pistes senceres de punta a punta.


Semifinals, sabre masculí, individual.




Dia 2: Sabre femení, individual.


Semifinals  Stolz (Fra) vs Vougiouka (Gre) :  Vougiouka guanya.Semifinals  Kharlan (Ukra) vs Socha (Pol):   Kharlan guanya.

Finals  Kharlan (Ukra) vs Vougiouka (Gre)
Olga Kharlan (Ukra) guanya 15 a 14.

Vougiouka en un dels seus elàstics fondos contra Stoltz.
Es podria dir d'aquest assalt el mateix que el del masculí, un assalt bonic en tots els sentits, dues esgrimistes que han combatut amb intensitat, igualades fins al final, i amb un gran ús del repertori d'accions, com la línia Kharlan sobre una resposta de la grega, i molt protagonisme de les accions sobre el ferro i parades, però també defensa amb distància. En resum, bastant vistós i igualat com es pot veure en aquest punt treballat de  Vougiouka amb parada resposta, potser el més bonic del combat en quant a moviment. Destacar la gran tècnica de desplaçaments de l'Olga Kharlan, la grega per la seva banda tenia un menor control dels desplaçaments, però la seva gran elasticitat en l'atac al fondo al centre de pista ha fet patir la ucraïnesa durant tot l'assalt. Un combat més o menys ajustat en alguns moments especialment fins al 14 a 14, perdent Vougiouka contra Kharlan.

Sabre femení, individual.




Dia 3: Sabre masculí, equips


Final, Rússia contra Romania:
Vencedor: Rússia 45 a 42



Dia 5: Sabre femení, equips


Final, Ucraïna contra Rússia:
Vencedor: Rússia 45 a 37.


Per tant podem dir que el projecte d'en Christian Bauer s'imposa, ja que la selecció amb la que està treballant actualment (Rússia) ha guanyat l'or individual masculí i per equips en masculí i femení.


Resultats de la competició en masculí i femení en totes les armes i individual i per equips