Atacs continguts de Julien Pillet i Tamas Decsi (català)


 Català
(para leerlo en Castellano clicar)

Us poso la traducció de l'anàlisi d'un altre vídeo d'en “Cyrus of Chaos” on ens presenta un altre dels seus anàlisis i li hem d'agrair la feina feta. Aquest cop ha utilitzat com a principals exemples a l'hongarès Tamas Decsi i el francès Julien Pillet.

Sobre el “slow attack” que literalment significa “atac lent” hi ha una qüestió una mica problemàtica a nivell conceptual, ja que en anglès “slow” té diversos significats, entre ells el de “retenir” i/o “mantenir” i és que el tipus d'atac que ens mostren aquí se'l podria considerar que és un tipus d'atac que “reté” més la mà de l'habitual per coordinar-la amb els peus que realitzen un atac en fondo molt més llarg de l'habitual, però que considerar-ho com a “lent” seria un error. Per tant aquí la meva explicació de la meva traducció de “slow attack” per “atac contingut”

Una vegada aclarit el concepte recordar que un servidor no és traductor professional i sempre hi poden haver errades.




00:23 Molts esgrimistes utilitzen un atac que no està específicament basat en joc de desplaçaments: Ells acceleren tant com poden i llencen un llarg i potent atac final. S'ha escollit Tamas Decsi i Julien Pillet perquè hi ha molts bons exemples realitzats per ells.

00:48 La majoria d'aquests atacs tocaran de manera justa al seus oponents, com es demostra els anteriors dos talls d'en Decsi atacant en Jason Rogers. Quan aquest falla, i que és sovint, força moltes vegades als sus oponents a allunyar-se tant que una immediata...

00:58 ...oportunitat de represàlia és força infreqüent. Aquest atac és menys efectiu contra esgrimistes atlètics o en una guàrdia equilibrada balancejada (molt ben col·locats) perquè per aquests tipus d'esgrimistes és més fàcil de deixar curt l'atac i respondre.

1:23 Contra esgrimistes com Keith Smart (tipus atlètic) i Zhong (de guàrdia ben assentada) un esgrimista fent un atac com aquest bàsicament només serveix si ell falla.

1:40 Gràcies a la demostració d'en Julien Pillet. Podem veure que contra aquests tipus d'esgrimistes, ha d'afegir-se un nivell de subtilesa per fer l'atac més efectiu. Seguidament ho veurem.

2:20 Hi ha uns quants exemples d'atacs continguts extensos. S'ha de tenir en compte que el podrien acabar abans però decideixen afegir-hi una marxa més. Moltes vegades els que realitzen l'atac contingut tècnicament queden curts quan ataquen d'aquesta manera, però és subtil i difícil de veure.

2:41 Hi ha molts bons exemples d'atacs extensos. Aquí es pot veure on en Julien Pillet falla l'atac i l'allarga de manera molt clara en aquest tall de vídeo.

2:51 A pesar de la gran quantitat de preparacions que tenen aquests tipus d'atacs, especialment al final, li fan sorprenentment pocs contraatacs, i a més, aquests tipus de preparacions permeten realitzar fàcilment fintes a l'entorn de la parada.

2:06 Tot i que Zhong hagués fet una parada Pillet està colpejant tant fort que l'hauria tocat igual... Alguns bons exemples d'això els tenim ara amb els tiradors Decsi i Wang.

3:27 En aquest tall, quan Julien Pillet agafa velocitat, en Zhong fa una cosa que no fa sovint: retirar-se creuant cames enrere. Aquí és quan l'atac “mantingut” és la millor opció. Amb tant que prepara l'atac és fàcil veure el canvi de guàrdia enrere (Zhong) i l'extensió de l'atac.

3:51 En aquest tall és extremadament obvi que l'atac ha fallat. Kaposvari (l'àrbitre) diu que l'atac “no” [és a dir no toca], i remesa de l'atac [repetició/continuació].

4:06 Com s'ha mencionat abans, aquesta manera de rodejar la parada i el fet de colpejar amb força crea un efecte que sovint aconsegueix tocar inclús per sobre una bona parada.

4:24 Una de les raons perquè sembla que aquest atac és poc contraatacat rarament és degut a que la majoria de vegades aquests esgrimistes planegen aquest tipus d'atac calculant que el seu oponent no pugui contraatacar.

4:50 En els pròxims dos talls es mostra com fallen els intents per part de Smart de contraatacar Pillet. Com es pot veure, el contraatac arriba massa tard a la vegada que en Pillet acaba l'atac molt bé.

5:00 Això és degut a que en Pillet fa molt bona feina a l'inici de l'atac en fondo fent-lo de manera similar i [que es confongui] amb una marxa normal.

5:50 Aquí hi tenim un exemple d'un bon moment per realitzar un contraatacar en aquests tipus d'atacs. El temps d'en Dumitrescu era perfecte, però ha realitzat masses canvis de guàrdia enrere [creuar cames enrere] per poder fer el contraatac amb una marxa i ha fallat.

6:08 Tot i que poques vegades es necessita, un batiment pot fer aquest atac encara més perillós en retardar el contraatac i la parada just el temps suficient perquè siguin encara menys efectius.

6:26 El batiment és especialment útil a causa de l'inici de l'atac que és quan hi ha més perill d'un contraatac. En Montano està massa a prop de Pillet per agafar velocitat confortablement i per tant Pillet utilitza el batiment per fer-lo allunyar.

7:20 Pel que sembla en Julien Pillet és el millor en espatllar el seu propi atac. Veieu el combat amb Dumistrescu en els Jocs Olímpics per veure molts més exemples de com aturar aquest atac en sec.