Els somnis es construeixen lentament


9 anys 8 mesos i 4 dies han passat des d'aquell dia que vaig regalar classes gratuïtes a la rambla i no es va presentar ningú, 9 anys 8 mesos i 4 dies per poder arribar aquest dilluns 4 de maig.

9 anys 8 mesos i 4 dies de reptes, de viatges, de combats, d'hexhivisions; d'amistosos copets a l'esquena (o potser punyalades?), de bons gestos, i de no tant bons, de bones i amables cares que recordaré, i de males cares, aquestes també les recordaré; d'encontres i desencontres, de bones paraules, de males paraules, de somriures sincers i de falsos, i també de somriures innocents. De pensar que el que més m'agradaria seria sortir corrents i no parar, de blancs i negres i sobretot de grisos; de victòries i derrotes. D'encerts i d'errors.

9 anys 8 mesos i 4 dies de "no ho aconseguiràs" o el contrari de "no et preocupis que anirà bé", d'amics nous, de vells o de retrobats, 9 anys de veure-les de tots colors i a vegades de veure-ho només de negre. De situacions curioses o de provocar-les; de gent, experiències, i històries de tota mena. 9 anys d'escoltar consells i no seguir-los, de portar la contrària (o creure-m'ho?), de nedar a contracorrent i de vegades simplement de nedar per no ofegar-me. 9 anys d'aprendre i ensenyar, d'aprendre més i ensenyar més, de tornar a aprendre i tornar a ensenyar, de creure'm a d'alt de tot i realment només estar al principi, de discutir amb raó i també sense, de picar contra la mateixa pedra una vegada i una altra, de caure i tornar-me aixecar. De ser el beneït que algun dia no s'apartarà quan passi el tren. De rebre ajuda i no saber agrair-ho prou.

9 anys 8 mesos i 4 dies de matrimoni amb l'esgrima.

9 anys 8 mesos i 4 dies d'espera per sortir a mar obert.

els somnis es construeixen lentament.