Les dues grans dames de l'esgrima

Para versión en castellano (clicar)

Olga Kharlan
Dedico l'article als assalts de competició de dues tiradores que poden ser molt bona influència en termes tècnics a les futures tiradores d'esgrima. Molts pares d'esportistes em demanen quins vídeos son interessants per mirar les seves filles, i amb aquest article poso fil a l'agulla, tot i que sempre és positiu visualitzar combats dels millors siguin homes o dones, crec, que també és bo fer una ullada a dues grans tiradores del moment en el panorama femení de sabre, les dues millors -almenys per a mi- per resultats i per estil. Una, Olga Kharlan, ucraïnesa, i l'altra, russa, Sofya Velikaya.

Olga Kharlan ucraïnesa nascuda a Mykolayiv al 1990, va començar a practicar als 10 anys, casada amb Dmytro Boyko un altre esgrimista de la elecció Ucraïnesa, dels seus resultats destacar la medalla d'or per equips a Pequín 2008, bronze olímpica de Londres 2012, i dues medalles d'or als campionats del món de Kazan 2014, i Budapest 2013, i una d'or per equips a Antalya 2009 a part d'altres medalles de plata i bronze. Les millors temporades han sigut 2012-13, i 2013-14 sent primera de rànking mundial. Treballa actualment de regidora a l'ajuntament de la seva ciutat.


Sofya Velikaya
Sofya Valikaya, russa, neix al 1985 a la ciutat d'Almati, va iniciar-se a l'esgrima als 13. Dels diversos resultats que ha obtingut en la seva carrera a destacar: Plata als JJOO de Londres, medalles d'or en els campionats del món de Moscou 2015, Catània 2011, i per equips també a Catània 2011 i Paris al 2010. A part un gran nombre de medalles de plata i bronze en campionats internacionals i europeus. Les seva millor temporada ha sigut la de 2014/15. Va fer una pausa al 2013 després dels JJOO de Londres per ser mare però va tornar al 2014.





Els vídeos mostrats son dels seus encontres entre totes dues. Espero que us agradi. Més endavant posaré vídeos d'elles enfrontant-se amb altres tiradores.

combats entre elles dues