Perquè hi ha dos bronzes a l'esgrima (versió en català)



(Castellano clicar)

Molta gent em pregunta sovint el perquè a les competicions d'esgrima al podi hi pugen 4 persones: el primer amb la medalla d'or, el segon amb la de plata, i dos més en el tercer lloc amb una medalla de bronze cada un.

La raó d'aquest fet curiós dins de l'esgrima i que jo sàpiga no es dona en cap altre esport, és el fet que la competició d'esgrima representa una sèrie de duels que tenen lloc en un moment determinat. Aquests duels, que representen simbòlicament a mort, van fent reduïr el nombre de tiradors fins arribar només un que és el que s'emporta l'or. Com que són duels, i representen a mort, no es pot fer combatre a dos difunts per veure qui es quedaria com a tercer classificat amb medalla i qui es quedaria com a quart sense. En resum: els morts no lluiten, i per tant se'ls atorga a tots dos el bronze.
  Amb tot això els Jocs Olímpics es converteixen amb l'excepció, ja que el protocol olímpic exigeix 1 or, 1a plata, i 1 bronze. i per tant a les olimpíades els dos tiradors que han caigut a semifinals han d'efrontar-se en un combat per veure qui s'alça amb el bronze olímpic.